Na hlavný obsah

Izrael védelmi minisztere szerint a Gázai övezetre mért támadások akár három hónapig is elhúzódhatnak

Izrael az éjszaka folyamán ismét több tucat, a Hamász központjaként megjelölt célpontra mért rakétatámadást, ezzel összefüggésben pedig Joáv Galant, izrael védelmi minisztere azt mondta, a Gázai övezetben tartott katonai hadművelet akár három hónapig is elhúzódhat.

Izrael védelmi minisztere szerint a Gázai övezetre mért támadások akár három hónapig is elhúzódhatnak
Foto: SITA/AP

A CNN tudósítója szerint a jelenlegi volt az elmúlt két hét legsúlyosabb bombázása az enklávé északi részén. Palesztin médiaközlések szerint az izraeli hadsereg három olyan célpontot is támadott, ami kórházak közelében található, arról ugyanakkor nem tudni, hogy az egészségügyi létesítmények milyen mértékben károsodtak.

A dél-libanoni támadásokkal kapcsolatban az izraeli hadsereg az nyilatkozta, hogy a Hezbollah katonai szervezet azon állásait vették célba, melyek potenciálisan támadást hajtottak volna végre Izrael ellen. A védelmi miniszter úgy gondolja, hogy az Gázai övezetben készülő hadműveletük lesz az utolsó ilyen, mivel szerinte ezt követően a Hamász nem fog tudni fennmaradni.

Izrael azóta támadja Palesztina területét, hogy a Hamász október 7.-én 1400 életét követelő támadást hajtott végre ellenük. Az eddigi Gázai hadművelet során már 4600-an veszítették életüket.

(ctk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban