Na hlavný obsah

Nincsenek nagyobb a fennakadások a szlovák-magyar határátkelőkön

A Kassa melletti, magyar határ menti településeken egyelőre nem okoz gondokat a határellenőrzés - tájékoztatott a Kassa-vidéki járásbeli Migléc, Abaújnádasd, valamint Eszkáros polgármestere.

Nincsenek nagyobb a fennakadások a szlovák-magyar határátkelőkön
Foto: MTI

A szlovák-magyar határon csütörtök reggel óta szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végeznek, az intézkedés október 14-ig marad érvényben. A cél az, hogy csökkentsék a Szlovákián keresztül az Európai Unió más országaiba utazó illegális bevándorlók számát. Lengyelország, Ausztria és Csehország is bevezette Szlovákiával közös határain az ideiglenes ellenőrzéseket.

Lestyánszky Viktor, Ipolyhídvég polgármestere pedig azt nyilatkozta, a faluban egyelőre nem tapasztalták, hogy csökkent volna az illegális bevándorlók száma, mint ahogy az az egyes beszámolókban szerepelt.

„Minden nap 40-en, 50-en bukkannak fel, a napi rekord 120 fő volt” – tette hozzá azzal, hogy szerinte ezen a határon bevezetett ellenőrzés sem változtat.

„Ugyanannyian jönnek, mint néhány hete, sőt néha többen” – folytatta a polgármester. Lestyánszky szerint nem voltak konfliktusok a migránsokkal, de továbbra is sok szemetet hagynak maguk után.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban