Na hlavný obsah

20 áldozatot követelt a raktárrobbanás Hegyi-Karabahban, mintegy 300-an megsebesültek

Legalább 20 ember meghalt és több mint 300 ember sérült meg hétfőn egy üzemanyagraktárban történt robbanásban Hegyi-Karabahban. Erről az AFP hírügynökség számolt be egy örmény szeparatista tisztviselőre hivatkozva.

20 áldozatot követelt a raktárrobbanás Hegyi-Karabahban, mintegy 300-an megsebesültek
Foto: SITA/AP

„A legtöbb sebesült egészségi állapota súlyos vagy nagyon súlyos” – közölte a közösségi médiában a nemzetközileg el nem ismert Hegyi-Karabah Köztársaság ombudsmanja. Szerinte a régió orvosi kapacitása nem elegendő.

A robbanás azokban az időkben történt, amikor az ottani örmény lakosok ezrei menekülnek a területről az azerbajdzsáni katonai leszámolás után. Több mint 290 ember szenvedett különböző mértékű sérüléseket – közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

A sztepanakerti hatóságok elmondták, hogy „13 azonosítatlan holttestet” találtak a robbanás helyszínén, további hét ember pedig a kórházban belehalt sérüléseibe.

Azerbajdzsán a múlt héten katonai műveletet indított az örmény szeparatisták ellen, amelynek során sikerült ellenőrzése alá vonnia Hegyi-Karabahot. Ezt a régiót nemzetközileg Azerbajdzsán részeként ismerik el, de főként örmények lakják. Baku és Jereván az elmúlt évtizedekben két háborút vívott Hegyi-Karabahért.

Az örmény kormány kedden közölte, hogy az elmúlt mintegy egy hétben már több mint 13 300 menekült érkezett Örményországba Karabahból.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban