Na hlavný obsah

A választásokat a Smer-SD nyerné, hat párt jutna be a parlamentbe

Ha szeptember elején tartották volna a parlamenti választásokat, akkor a Smer-SD győzött volna 22 százalékkal. Hat párt vagy mozgalom jutott volna be a parlamentbe. Ez az NMS Market Research Slovakia felméréséből derül ki, amely a Sme napilapnak készült.

A választásokat a Smer-SD nyerné, hat párt jutna be a parlamentbe
Foto: SITA

A második helyen a PS végzett volna 18,1 tized százalékkal, a harmadik helyen pedig a Hlas-SD állt volna a szavazatok 11,4 tized százalékával.

A pártot a Republika követi 8,3 tized százalékos támogatottsággal, majd az SNS következik 7,3 tized százalékkal. Rajtuk kívül a Sme rodina is bejutott volna a parlamentbe, amelyre 5,8 tized százalék szavazott volna.

Nem jutott volna be a parlamentbe az OĽANO a priatelia, a Kresťanská únia és a Za ľudí alkotta koalíció, amelyet a választók 6,1 tized százaléka támogatott volna, de mivel koalícióról van szó, legalább hét százalékra van szükség a parlamentbe jutáshoz. Nem jutott volna be a parlamentbe a KDH 4,7 tized százalékkal, az SaS 4,2 tized százalékkal, a Demokrati 3,8 tized százalékkal és a Szövetség sem 3,2 tized százalékkal.

Az ĽSNS a szavazatok egy százalékát szerezte volna meg, a Modrí, Most-Híd 0,9 tized százalékot kapott volna, a Spravodlivosť 0,7 tizedet, a KSS 0,4 tizedet és a Magyar Fórum is 0,4 tizedet.

A választáson induló fennmaradó kilenc párt támogatottsága a felmérés szerint ennél is alacsonyabb.

Az adatokat szeptember 5. és 10. között gyűjtötték, és a felmérésben 1410 válaszadót kérdeztek meg.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban