Na hlavný obsah

Péntek reggel sem sikerült megnyitni a rendkívüli parlamenti üléseket

A parlamenti képviselőknek péntek délelőtt két próbálkozást követően sem sikerült megnyitniuk egyet sem a tervezett három rendkívüli ülésből. További próbálkozásokra már nem kerül sor. 

Péntek reggel sem sikerült megnyitni a rendkívüli parlamenti üléseket
Foto: TASR

A első rendkívüli ülést az ellenzéki Smer kezdeményezte a migránshelyzet miatt. A parlament határozatképtelen volt. Robert Ficoék szerették volna, ha a parlament határozatban kérné fel a kormányt, hogy rendelje el a határellenőrzés ideiglenes visszaállítását a Szlovák-Magyar határon. A párt szerint véget kell vetni annak a törvénytelen gyakorlatnak is, hogy a Szlovákia területére belépett illegális bevándorlókat embertelen körülmények között tartsák a táborokban.

A képviselőknek a Büntető Törvénykönyv módosításáról szóló ülést sem sikerült megnyitniuk. Ennek a javaslatnak az a célja, hogy megfelelő, speciális ellenőrzés alá kerüljenek azok, akiket ambuláns gyógykezelésre köteleztek.

És sikertelen volt a harmadik rendkívüli ülés megnyitása is, amelyen a gyermekorvosokról tárgyaltak volna. A módosítást szerdán hagyta jóvá a kormány, azzal a javaslattal, hogy gyorsított eljárás keretében döntsön róla a parlament. A javaslat értelmében 22 óra helyett csak 20 óráig lennének nyitva a sürgősségi gyermekorvosi rendelők, és a sürgősségi ellátás díját is emelnék.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban