Na hlavný obsah

Három parlamenten kívüli ülésből egyet sem sikerült szerdán megnyitni

Három különböző ügy miatt hívtak össze rendkívüli parlamenti ülést szerdára, megnyitni ellenben egyiket sem sikerült. Mind az illegális migráció megfékezéséről, mind a Büntetőtörvénykönyv módosításáról, mind a gyermekorvosok ügyéről szóló rendkívüli ülés esetében az volt a probléma, hogy második próbálkozásra sem jelent meg elég képviselő ahhoz, hogy a parlament határozatképes legyen.

Három parlamenten kívüli ülésből egyet sem sikerült szerdán megnyitni
Foto: TASR

A jelenlegi információk szerint pénteken mindhárom ülés megnyitásával újra próbálkoznak.

Az illegális migrációról szóló parlamenten kívüli ülést többek között azért hívták össze, hogy megvitassák a külföldről, dokumentumok nélkül érkező személyeknek kiadott kötelező igazolások megszüntetését, a Büntetőtörvénykönyv módosítása az ambuláns gyógykezelésre kötelezett személyek ellenőrzését terjesztené ki, míg a gyermekorvosok esetében a sürgősségi ügyeletek lerövidítése és a díjak emelkedése lenne a központi téma.

Boris Kollár házelnök az események után úgy fogalmazott, egyedül az illegális bevándorlásról szóló rendkívüli ülést támogatja egyértelműen, ebben pedig pártja, a Sme Rodina is egyetért, ugyanis szerintük az prioritást élvez, a Büntetőtörvénykönyv módosításáról szóló ülés összehívását pedig egyenesen elutasítják.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban