Na hlavný obsah

A Demokrati rendkívüli ülést hívna össze Szlovákia külpolitikai irányultságával kapcsolatban

Rendkívüli ülést akar összehívni a Demokrati párt, melyen biztosítani akarják Szlovákia egyértelmű NATO és EU iránti elkötelezettségét, valamint nyíltan szeretnék megnevezni a biztonsági fenyegetéseket.

A Demokrati rendkívüli ülést hívna össze Szlovákia külpolitikai irányultságával kapcsolatban
Eduard Heger a Demokrati párt megalakítása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón 2023. március 7-én. Foto: TASR/Pavol Zachar

Jaroslav Naď képviselő a párt hétfői sajtótájékoztatóján kiemelte, az ilyen kérdésekkel kapcsolatban nem lehet semlegesnek lenni. Naď komoly kritikával illette Robert Ficót, a Smer elnökét az illegális migrációval kapcsolatos kijelentései miatt, szerinte ugyanis a világ jelenlegi állapotában a migráción nem lehet változtatni, így a nyári időszakban mindig több illegális határátlépő fog az országba érkezni átutazás céljával.

A párt elnöke, Eduard Heger azt is kiemelte, hogy szintén rendkívüli ülés megnyitását szorgalmazzák majd a Büntetőtörvénykönyv módosításával, valamint a gyermekorvosok helyzetének stabilizálásával kapcsolatban. A rendkívüli ülés összehívásához 30 parlamenti képviselő támogatására van szükség, a Demokrati olyan pártok támogatását várja, melyekkel egyeznek külpolitikai érdekeik.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban