Na hlavný obsah

Donald Trump a héten Atlantába utazik, hogy letartóztassák

A bíróság 200 ezer dollárban állapította meg az óvadékot Donald Trump ügyében Georgia államban - derül ki az augusztus 21-én, hétfőn nyilvánosságra hozott bírósági iratokból.

Donald Trump
Foto: SITA/AP

Az óvadéki megállapodás egyben megtiltja a volt elnök számára, hogy a 2020-as elnökválasztás georgiai eredményének megváltoztatására irányuló kísérlet vádjával indult ügyről a közösségi médiában kommunikáljon, illetve az ügyben szereplő tanúkat és a többi vádlottat „közvetlen vagy közvetett módon fenyegesse“.

Az óvadéki megállapodást a vádemelést kezdeményező Fulton megyei kerületi ügyész, Fanni Willis, Donald Trump védői és a bíró írta alá.

A volt elnök augusztus 21-én, hétfőn azt írta közösségi oldalán: augusztus 24-én, csütörtökön Atlantába megy, hogy letartóztassák. A CNN értesülése szerint Donald Trump azt tervezi, hogy a Fulton megyei börtönben jelentkezik.

Az ügyben a volt elnök mellett még 18 ember, Donald Trump több korábbi közvetlen munkatársa ellen emeltek vádat a múlt héten – bűnszervezetben elkövetett cselekmények miatt a 2020-as elnökválasztással összefüggésben.

(HVG)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban