Na hlavný obsah

Még nem zárult le a Gašpar-ügy

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség nyomozója úgy döntött, hogy javasolja Tibor G. volt országos rendőrfőkapitány és Roman S. vizsgálati fogságba helyezését.

Még nem zárult le a Gašpar-ügy
Foto: TASR

Tibor G.-t, valamint Norbert B. nyitrai vállalkozót háromrendbeli vesztegetéssel gyanúsítják. A harmadik gyanúsított, Roman S. ellen bűnszervezet létrehozásának, támogatásának és működtetésének gyanúja miatt indult eljárás, továbbá kenőpénz háromrendbeli elfogadásának gyanúja miatt.

„A korrupció gyanúja a NAKA által folytatott három nyomozati ügyben, hivatalos személy megvesztegetésével kapcsolatos, a Doprastav, a Váhostav és a Technopol társaságok ügyében, összesen 110 ezer euró átadásáról van szó” – közölte a rendőrség.

Most az illetékes speciális ügyészen múlik, hogy azonosul-e a nyomozó javaslatával és azt továbbítja-e a bíróságnak. Amennyiben továbbítja, a Speciális Büntetőbíróságon múlik a vizsgálati fogság elrendelése. Pénteken Norbert B. nyitrai vállakozót is meggyanúsították, de nem tartóztatták le, mert külföldön nyaral. Közben Robert Fico felszólította a köztársasági elnököt, hogy állítsa meg a korrupció gyanújával eljárás alá vont korábbi rendőrfőkapitány elleni „törvénytelenséget”.

A Smer elnöke mai sajtótájékoztatóján azt állította, nem tudják, miért vették őrizetbe Gašpart, hozzátéve, hogy a volt rendőrfőkapitány tegnapi kihallgatása óta a rendőrség semmilyen eljárási cselekményt nem folytatott vele szemben, ezért a párt követeli jelöltje szabadon bocsátását. (TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban