Na hlavný obsah

Korrupciós bűncselekmény elkövetésének gyanújával vették őrizetbe a volt rendőrfőkapitányt

Korrupciós bűncselekmény elkövetésének gyanújával vették őrizetbe Tibor Gašpar volt rendőrfőkapitányt - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (PPZ) közléséből.

Foto: NAKA

„A kora reggeli órákban a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség Nyitra megyében razziázott. Az Ezékiel 7 fedőnevű akció során 2 gyanúsítottat, R.S.-t és T.G.-t őrizetbe vették, mégpedig korrupciós bűncselekmény elkövetésének gyanújával „ – tájékoztatott a rendőrség.

A rendőrség tájékoztatása szerint a folyamatban lévő intézkedések, így a házkutatás végrehajtása miatt jelenleg további tájékoztatást nem adhat.

„A Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze által felügyelt ügyben a rendőrség jelenleg is intézkedik, ezért nem nyilatkozunk” – közölte a TASR hírügynökséggel a Szlovák Köztársaság Legfőbb Ügyészségének (GP SR) szóvivője, Jana Tökölyová.

Tibor Gašpar mellett a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) egyik rendőrét, Roman Stahlt is őrizetbe vették, aki a Ján Kuciak gyilkosságával foglalkozó Újságíró (Novinár) nyomozócsoport vezetője volt – írja a tvnoviny.sk értesülései nyomán az Új Szó online kiadása, hozzátéve, hogy Stahlnak korábban azért kellett visszalépnie a Kuciak-gyilkosságot vizsgáló csoport éléről, mivel nevét megemlítették egy Marián Kočner és Norbert Bödör közötti beszélgetésben. 

Tibor Gašparon kívül a rendőrség állítólag Norbert Bödör üzletembert is gyanúsítja. Mint ügyvédjük, Marek Para a sajtónak elmondta, az üzletembert nem vették őrizetbe, Bödör ugyanis jelenleg szabadságát tölti.

(TASR, ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban