Na hlavný obsah

Szeptemberben folytatódik Horváth Lehel tárgyalása

A bazini Specializált Büntetőbíróságon augusztus 10-én, csütörtökön folytatódott Horváth Lehel tárgyalása, akit az egykori dunaszerdahelyi Sátor-banda sírásójaként emlegetnek. Egy tanú volt beidézve, a bíróság szeptember 12-re napolta el a tárgyalást – tájékoztatott a bíróság szóvivője, Katarína Kudjáková.

Horváth Lehel (b), a dunaszerdahelyi Sátor-maffia egyik embere bírósági tárgyalásán.
Foto: TASR/Martin Baumann

Az ügy azután került vissza a Specializált Büntetőbíróságra (ŠTS), hogy a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bírósága (NS SR) 2022-ben megszüntette a Horváth Lehelre kiszabott életfogytiglani szabadságvesztésről szóló ítéletet, és az ügyet újratárgyalásra visszautalta. Kifogásolta például az egyes cselekmények jogi minősítését, és azt, hogy a bíróság nem vette figyelembe, hogy a vádlott együttműködött a bűnüldöző hatóságokkal, illetve a kiszabott büntetés időtartamával kapcsolatban is kifogást emelt.

Horváth Lehelt ötrendbeli gyilkosság elkövetésével, továbbá a Sátor-banda bűnözői csoport létrehozásában, támogatásában és működtetésében való részvétellel, illetve 45,5 millió szlovák korona egy dunaszerdahelyi széfből történt ellopásával vádolják.

A korábbi tárgyalások során azt állította, jogtalanul vádolták meg, nem ölt meg senkit, és a hatóságokkal való együttműködés fejében enyhébb ítéltre számított. Az életfogytiglani szabadságvesztést indokolatlannak és törvénytelennek tartja.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban