Na hlavný obsah

A miniszterelnök feljelentést tesz az eredeti útdíjrendszer-szerződéssel kapcsolatban

Ódor Lajos miniszterelnök bűnvádi eljárás indítását helyezi kilátásba a Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) és a SkyToll között az útdíjrendszerre vonatkozó eredeti szerződés aláírása miatt. Ezt az RTVS Szombati párbeszédek-Sobotné dialógy című műsorában jelentette ki.

A miniszterelnök feljelentést tesz az eredeti útdíjrendszer-szerződéssel kapcsolatban
Ódor Lajos Foto: SITA

A szerződést minden szempontból hátrányosnak minősítette az állam számára. Megerősíti továbbá a kormány azon szándékát, hogy a jövő évtől jelentősen csökkenteni kívánja az elektronikus útdíjszedés költségeit.

Ódor a műsorban elmondta nem várható az elektromos áram árának jelentős emelkedése. Azt állítja, hogy többé-kevésbé általános támogatásban állapodtak meg a háztartások számára. A gáz esetében a kormány stratégiája a rászoruló háztartások megsegítése.

A miniszterelnök kijelentette továbbá, hogy igyekszik segíteni az energiaigényes vállalatokat, valamint mindent megtesz hogy az önkormányzatokat is támogatni tudják. Hozzátette, hogy a jelenlegi kormány valószínűleg csak előkészíti az intézkedéseket, és azokat az új kabinet hagyja majd jóvá.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban