Na hlavný obsah

Több párt is támogatná, de kérdéses az önkormányzatokról szóló ülés megnyitása

Több párt is támogatja, hogy július 21-én, pénteken rendkívüli parlamenti ülést tartsanak az önkormányzatok energiaár-kompenzációja ügyében, Boris Kollár házelnök szerint azonban annak megnyitása kérdéses lenne, mivel nem biztos, hogy elég képviselő lenne jelen a plénumban.

Foto: SITA

Az ülést a Robert Fico által vezetett Smer-SD kezdeményezte, célja pedig az lenne, hogy parlamenti határozat formájában kötelezhessék a kormányt az önkormányzatok kompenzációinak megfizetésére.

Boris Kollár házelnök (Sme rodina) úgy nyilatkozott, bár egyértelműen támogatja az önkormányaztok megsegítését, megérti Ódor Lajos miniszterelnök álláspontját is, aki augusztus 15-éig várna, hogy a kormány tisztában legyen az ország költségvetésével és ne kerühessen veszélybe a szociális kiadások biztosítása.

A július 21-i, pénteki ülést a szélsőjobboldali Republika is támogatja, az SaS azonban nem. Richard Sulík pártja a Smer-SD populista szavazatszerző kampányának részeként hivatkozi rá. A liberális párt vezetősége ugyanakkor egyértelműen az önkormányzatok oldalán áll és úgy gondolják Eduard Heger korábbi miniszterelnököt el kell számoltatni, amiért nem tartotta be ígéretét.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban