Na hlavný obsah

Pénzt ad az ukrán mezőgazdaság fejlesztésére Washington

Az Egyesült Államok további 250 millió dollár támogatást ad Ukrajna számára mezőgazdasága működőképességének fenntartására.

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének vezetője, Samantha Power sajtótájékoztatót tart az odesszai kikötőben, Ukrajnában, 2023. július 18-án.
Foto: SITA/AP

Az amerikai nemzetközi fejlesztési ügynökség (USAID) igazgatója, Samantha Power ukrajnai látogatása során közölte, hogy az összeget a kritikusan fontos mezőgazdasági infrastruktúra bővítésére szánják, ezek között öntözési rendszerekre, gabonatárolók építésére, átrakóhelyek és határ-, valamint kikötői létesítményekre.

Az ukrajnai mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kritikus fontosságúak a világ élelmiszer-ellátásában, és kulcsszerepet játszanak Ukrajna gazdasági helyreállításában – olvasható az ügynökség bejelentésében.

Power az Odessza kikötőjében július 18-án, kedden tett látogatásán egyben elítélte Oroszország hétfői döntését, amellyel felfüggesztette részvételét a Fekete-tengeri Gabonakezdeményezésben, ami az ENSZ és Törökország közvetítésével lehetővé tette az ukrán gabona exportját az elmúlt 11 hónapban.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban