Na hlavný obsah

Batman köpenyén a Flash című filmben otthagyta a védjegyét az ógelléből származó Gerő János

Az ógellei származású Gerő János, ahogy talán sokan mások is ezt elmondhatják magukról, gyerek kora óta rajong a filmekért. Édesapja viszonylag korán megszeretette vele a modellezés minden formáját. Jelenleg Montrealban él és dolgozik CFX artistként. Hogy pontosan idézzük őt: „A sok éjszakázás meghozta a gyümölcsét. Filmrajongóként elképesztő érzés a saját munkámat is viszontlátni a mozivásznon.“

A Flash című filmben nemcsak Batmant érdemes jól szemügyre vennünk, hanem a rajta látható köpenyt is. Hogy miért? Mert annak a személynek, aki hónapokig dolgozott rajta olyan sokmindenkivel együtt, története van. Kapcsolódhatunk hozzá, Csallóközből indult a nagyvilágba és valósította meg az álmait.

És jön a nagy kérdés. Mégis, hogyan válik valaki VFX-, CFX artisttá és mit takar ez a foglalkozás? Milyen egy világ, ahol a való világ szabályai nem érvényesek? Vagy csak és kizárólag akkor, hogyha azt előre meghatározzák? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kapunk, közben pedig megismerhetjük azt a sikerhez vezető utat, amelyet Gerő János bejárt, hogy ma ott lehessen és azt tehesse, amihez ért és szeret. A Nappaliban Gasparik Maja kérdezte őt.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Keddi Nappali rovatban