Na hlavný obsah

Reznyikov: Az ukrán ellentámadás fő része még nem kezdődött el

Az, hogy az ukrán hadsereg az elmúlt hetekben több falut is felszabadított az orosz megszállás alól, még nem a tervezett kijevi ellentámadás fő eseménye volt - jelentette ki Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter.

Olekszij Reznyikov
Foto: SITA/AP

A Financial Times-nak adott interjúban a jól megerősített orosz pozíciók elleni lassú előrenyomulásról szóló sajtóhírekre reagálva Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter elmondta, a Nyugaton kiképzett, a NATO modern tankjaival és páncélozott járműveivel felszerelt dandárokat még nem vetették be a harcba.

Szerinte a zsoldos Wagner-csoport hétvégi lázadása feltárta Vlagyimir Putyin orosz elnök rezsimjének alapvető gyengeségét. „Olyan, mint egy hógolyó“ – mondta Reznikov. „Minél nagyobb, annál gyorsabban gurul“ – tette hozzá.

Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy Ukrajna nem hagyatkozhat további oroszországi lázadásokra és nyugtalanságokra előrehaladása érdekében.

„Bíznunk kell saját biztonsági és védelmi erőinkben, valamint fegyveres partnereinkben“ – mondta, hozzátéve, hogy ezek a tényezők kiszámíthatóbbak, mint az oroszországi helyzet.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban