Na hlavný obsah

Pénzügyi Hatóság: Eddig több mint 2 millió euró adó folyt be online

Idén február óta több mint 2,17 millió euró értékben 3 119 online befizetés történt a Pénzügyi Hatóság (FS) portálján keresztül – tájékoztatott június 16-án, pénteken a hatóság szóvivője, Martina Rybanská.

„Idén februárban a Pénzügyi Hatóság az Államkincstárral együttműködve 15 féle adó online fizetését indította el a Pénzügyi Hatóság portálján keresztül. Az adót kártyával, Google Pay és Apple Pay segítségével vagy a fizetési adatokat meghatározott bankok internet banking szolgáltatásába betöltve lehet befizetni „ – magyarázta a Pénzügyi Hatóság szóvivője, Martina Rybanská.

A leggyakrabban így befizetett adó a személyi jövedelemadó volt. Ebben az esetben május végéig 1 967 befizetés történt összesen 1,1 millió euró értékben. Ezt követi az általános forgalmi adó, amelyben 656 befizetés történt közel 740 ezer euróért, valamint a társasági adó, ahol 337 befizetés történt csaknem 290 ezer euró értékben.

„Az adóalanyok kétféle online fizetési módot használhatnak, bankkártyás fizetést, vagy a bankon internetes banki szolgáltatásán keresztül. A kártyás adófizetéssel kapcsolatos minden fontos információ, beleértve a fizetési útmutatót is, elérhető a Pénzügyi Hatóság portálján“ – tette hozzá Rybanská.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban