Na hlavný obsah

Olasz belügyminiszter: Európa számára az elsőrendű cél az illegális bevándorlók megállítása

Matteo Piantedosi kifejtette, a jobboldali kormány más európai partnerekkel továbbra is az emberkereskedelemmel szembeni fellépésen dolgozik.

Olasz belügyminiszter: Európa számára az elsőrendű cél az illegális bevándorlók megállítása
Matteo Piantedosi Foto: https://corrieredibologna.corriere.it/

Olaszország más európai partnerekkel továbbra is az emberkereskedelem elleni fellépésen, az illegális bevándorlók feltartóztatásán dolgozik azokkal szemben, akik a migrációt szétosztással próbálják megoldani – hangoztatta Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter a Domani napilapban pénteken. A római belügyi tárca vezetője kijelentette, „a cél továbbra is az illegális migránsok indulásának megállítása marad“.

Matteo Piantedosi kifejtette, a jobboldali kormány más európai partnerekkel továbbra is az emberkereskedelemmel szembeni fellépésen dolgozik, és ezzel egy időben a legális bevándorlási csatornák erősítésén. „Csak azoknak kell érkezniük, akik törvényes, biztonságos, előre tervezett program keretében érkeznek“ – hangoztatta.

A belügyminiszter úgy vélte, az illegális bevándorlással szemben az olasz kormány jogos követelésének számít a „teher szétosztása európai szinten, de az elsőrendű cél az illegális kikötések megakadályozása“. Hozzátette: ez jelenti a nézetkülönbséget azokkal szemben, akik „elkerülhetetlennek, sőt kívánatosnak tartják az illegális bevándorlók érkezését, azt gondolva, hogy a migrációs kérdés megoldható a szétosztással“.

Év eleje óta majdnem 57 ezren érkeztek az olasz partokra, a tavalyi évben ugyanezen időszakában mért kevesebb mint 23 ezerhez képest.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban