Na hlavný obsah

Ingyen elérhető menstruációs eszközöket az iskolákba!

Kovács Kitty nevével a jövőben még lehet sokat fogunk találkozni. A fiatal lány ugyanis 2 másik diáktársával együtt olyan kezdeményezésbe fogott, amely még mindig tabunak és ritkának számít itt nálunk Szlovákiában.

A szlovák nyelvű iskolában egy projekt keretén belül menstruációs kellékeket helyeztek el, hogy elérhető legyen azok számára, akiknek szükségük van rá.

Skóciában élen járnak, ugyanis a világon először törvénybe foglalták, hogy a nők a menstruáció alatt ingyenesen juthatnak hozzá az egészségügyi betétekhez. Fontos, hogy nálunk is egyre nagyobb teret kap a téma, egyre többen mernek róla beszélni és hangsúlyozni a fontosságát, mégis még mindig nemcsak tabunak, de privilégiumnak is számít, hiszen nem mindenki tud hozzájutni az olcsónak kicsit sem mondható menstruációs termékekhez.

Hogy mi mindenre képes, ha összefognak a fiatalok, és meg is valósítják az elképzelésüket, mi motiválta őket, hol tart jelenleg a projekt, sok más mellett  erről mesélt a keddi Nappaliban Gasparik Majának Kovács Kitty, a projekt egyik megálmodója és kivitelezője.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Keddi Nappali rovatban