Na hlavný obsah

Az orosz védelmi minisztérium szerződést kötött a csecsen Akhmat csoporttal

A magánhadseregekben harcoló katonák ugyanolyan juttatásokat és védelmet kapnak, mint az állami hadsereg katonái.

Az orosz védelmi minisztérium szerződést kötött a csecsen Akhmat csoporttal
Akhmat csoport Foto: https://sputnikglobe.com/

Az orosz védelmi minisztérium mai közleménye szerint szerződést kötöttek a csecsen különleges haderő Akhmat csoportjával, mindössze egy nappal azután, hogy a Wagner csoport magánhadsereget vezető Jevgenyij Prigozsin ezt elutasította.

Az aláírás azzal a határozattal van összefüggésben, mely szerint július elsejéig minden, az orosz állami hadseregtől független haderőnek megegyezést kell kötnie Szergej Sojgu (szojdzu) védelmi miniszterrel, melynek értelmében az orosz vezetőség nagyobb ellenőrzéssel bír majd az ukrajnai megszállásban segédkező magánhadseregek felett.

Amennyiben ezt megteszik, a magánhadseregekben harcoló katonák ugyanolyan juttatásokat és védelmet kapnak, mint az állami hadsereg katonái, komolyabb sérülések vagy halál esetén pedig családuk is támogatásban részesül. A „Putyin séfje“ néven elhíresült Prigozsin, aki folyamatosan azzal vádolja az orosz védelmi minisztériumot, hogy katonáit nem látják el elég lőszerrel, tegnap úgy nyilatkozott, sem most, sem később nem hajlandó ezt a szerződést aláírni. (guardian)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban