Na hlavný obsah

A kormány hamarosan ismerteti az élelmiszerdrágulással kapcsolatos megoldásjavaslatát

Készülő programnyilatkozatának részeként ismerteti majd a magas élelmiszerárakra kínált megoldását a kormány - közölte Ódor Lajos miniszterelnök kabinetje május 31-i, szerdai ülését követően. Szerinte azonban az állami anyagi támogatásra kínálkozó lehetőségei korlátozottak.

Ódor Lajos
Foto: SITA

„Jelenleg a kormány programnyilatkozata előkészítésének szakaszában vagyunk, a földművelésügyi minisztérium részéről is lesznek bizonyos intézkedések. A lehetőségekről a munka-, szociális és családügyi miniszterrel is tárgyalunk. A kormány programnyilatkozatának elkészültéig, a részletekről nem beszélek“ – pontosította Ódor Lajos miniszterelnök.

„A teret jelentősen korlátozza az is, hogy mennyiben kell reagálnunk a parlamentben elfogadásra kerülő pénzügyi követelményekre. Nagyon alaposan meg kell tehát gondolnunk, hogyan segítsünk a legcélirányosabban, mert általános szintű segítségre nem lesz pénzünk. Szerencsére az infláció fokozatosan stabilizálódik, tehát bízzunk benne, hogy nem érnek további sokkhatások, melyek esetében nagy segítséget kellene aktiválnunk“ – jegyezte meg Ódor Lajos kormányfő.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban