Na hlavný obsah

Pellegrini hétfőn, Heger kedden találkozik a miniszterelnökkel

Sorra tárgyal a parlamenti pártokkal a kormányfő

Pellegrini hétfőn, Heger kedden találkozik a miniszterelnökkel
Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

Sorra tárgyal a mai nap folyamán a parlamenti pártok vezetőivel Ódor Lajos kormányfő a kormány programnyilatkozatáról és annak lehetséges parlamenti támogatásáról – tájékoztatott Peter Majer, a kormányfő szóvivője.

„A Demokrati, a Hlas-SD, az OĽANO, a Progresívne Slovensko, az SaS, a Sme rodina, a Smer-SD és a Za ľudí kapott meghívót” – tette hozzá Majer. A kormányfő azután tájékoztat a megbeszélések eredményeiről, hogy az összes meghívott párttal tárgyalt.

Peter Pellegrini, a parlamenten kívüli Hlas SD elnöke hétfőn este találkozik Ódor Lajos miniszterelnökkel. Az OĽANO mozgalom vezetője, Igor Matovič még nem állapodott meg a találkozó időpontjáról. Eduard Heger volt miniszterelnök és független képviselő arról tájékoztatott, hogy kedden tárgyal Ódorral.

A tárgyalásokon a Smer-SD párt is részt vesz majd. Pellegrini konstruktív vitát vár a miniszterelnökkel, érzelmek és politikai indulatok nélkül. „Valószínűleg tájékoztatni fog arról, hogy mit kíván a kormány programnyilatkozatába foglalni.“ – mondta. Pellegrini egyelőre nem gondolja, hogy a Hlas-SD megváltoztatja álláspontját, és bizalmat szavaz a szakértői kormánynak.

A volt miniszterelnök Heger is beszélni akar Ódorral a prioritásairól. „Számunkra fontos, hogy a gazdaságélénkítési terv reformjai folytatódjanak, és más dolgok, amelyeket mi kormányként szorgalmaztunk“ – mutatott rá Heger.

Juraj Blanár, a Smer-SD parlamenti képviselője elmondta, hogy meghívást kaptak a miniszterelnökkel való találkozóra, hozzáfűzte, hogy készek érdemi beszélgetést folytatni vele a Szlovákiát nyugtalanító dolgokról.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban