Na hlavný obsah

Még Zsuzsová ügyvédjét is meglepte Kočner felmentése

Alena Zsuzsová ügyvédje, Peter Vačok nem érti a bíróság a Kuciak-gyilkosság, valamint az ügyészgyilkosságok előkészítése ügyében hozott döntését, mert bár az ítélet szerint védence Marian Kočnertől kapta a pénzt, utóbbit mégis felmentették.

Marian Kočner (b) és ügyvédje, Marek Para (j) a Kuciak-gyilkosság és az ügyészgyilkosságok előkészítése ügyében zajlott főtárgyaláson a bazini Specializált Büntetőbíróságon 2023. május 19-én.
Foto: SITA

Mint ismeretes, a Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) másodszor is felmentette Marian Kočnert a Kuciak-gyilkosság, valamint az ügyészek ellen tervezett merénylet ügyében. Alena Zsuzsovát azonban mindkét ügyben bűnösek találták, 25 évnyi szabadságvesztést kapott.

Az ítélet szerint a piramis tetején Zsuzsová állt, a gyilkosságról pedig Kočner nem tudott, a nő a háta mögött rendelte azt meg. Mindezt azért, mert félt attól, hogy ha Kočnerrel valami történik, elesik állandó pénzügyi bevételétől.

Zsuzsová jogi képviselője szintén nem érti a bíróság döntését, hiszen az ítélet szerint védence Kočnertől kapta a pénzt, mégis felmentették – véli Peter Vačok.

A szenátus elnöke maga is hangsúlyozta, hogy az ítélet nem azt jelenti, hogy Kočner ártatlan lenne, csak azt, hogy nem sikerült minden kétséget kizáróan igazolni a bűnösségét.

(tvnoviny.sk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban