Na hlavný obsah

Döntött a bíróság: Zsuzsová bűnös, Kočner nem

A bíróság bűnösnek mondta ki Zsuzsovát az oknyomozó újságíró meggyilkolásának megrendelésében és a főügyész meggyilkolásának megrendelésében.

Döntött a bíróság: Zsuzsová bűnös, Kočner nem
Foto: TASR

Ítéletet mondtak a Kuciak-gyilkosság két vádlottja, Marián Kočner és Alena Zsuzsová fölött a bazini Speciális Büntetőbíróságon.

Felmentették a vád alól Marian Kočner vállalkozót Ján Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolásának megrendelése ügyében. Erről pénteken hozott egyelőre nem jogerős ítéletet a bazini Speciális Büntetőbíróság szenátusa.

A bíróság bűnösnek mondta ki Zsuzsovát az oknyomozó újságíró meggyilkolásának megrendelésében, valamint Peter Šufliarsky és Maroš Žilinka főügyész meggyilkolásának megrendelésében is. 25 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték a komáromi nőt.

A 2018 februárjában történt Kuciak-gyilkosság ügyében a Speciális Büntetőbíróság eredetileg felmentette a két vádlottat a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság 2021 májusában visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságnak.

A gyilkosság ügyében eddig három jogerős ítélet született. Miroslav Marček és Szabó Tamás 25 év, Andruskó Zoltán 15 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Az ítélethirdetésre több mint száz újságíró kért akkreditációt, köztük külföldi stábok is.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban