Na hlavný obsah

Šimečka: A kormányfő visszaélt a közszolgálati televízióval

Eduard Heger megbízott kormányfő visszaélt a közszolgálati televízióval - jelentette ki Michal Šimečka, a parlamenten kívüli Progresívne Slovensko elnöke.

Michal Šimečka
Foto: SITA

Michal Šimečka, a parlamenten kívüli Progresívne Slovensko (PS) elnöke kifejtette, azt várta volna, hogy a május 4-i, csütörtök esti rendkívüli beszédében Eduard Heger ideiglenesen kinevezett kormányfő magyarázatot ad Samuel Vlčan megbízott földművelési miniszter támogatási ügyére.

„Mindannyian tévedtünk, amikor azt vártuk, hogy a korrupciógyanús ügyről fog beszélni és vállalja a felelősséget. Nem ez történt. Nem tartom normálisnak, hogy egy megbízott kormányfő, amelynek kabinetje milliós támogatási ügy miatt kerül gyanúba, ahelyett hogy magyarázattal szolgálna, arra használja ki a közszolgálati televíziót, hogy egy szétesett kormány vezetőjeként megmentőként tetszelegjen, aki megóvja az országot a káosztól” – jelentette ki Šimečka.

A PS elnöke szerint a káosz azért alakult ki, mert a kormánykoalíció szeptemberre halasztotta az előrehozott parlamenti választást.

Heger rendkívüli beszédében elképzelhetetlennek nevezte, hogy most vegye át hivatalnokkormány az ország irányítását, és kijelentette, miniszterelnökként ő akarja elvezetni az országot az előrehozott választásig.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban