Na hlavný obsah

Az államfő a jövő héten dönt Samuel Vlčan ügyében

Eduard Heger készül tárgyalni az államfővel jelenlegi politikai helyzetről.

Az államfő a jövő héten dönt Samuel Vlčan ügyében
Foto: SITA

Eduard Heger megbízott kormányfő jelen esetben nem tudja elképzelni, hogy hivatalnokkormány álljon fel. Heger csütörtök délután a köztelevízióban mondott rendkívüli beszédet, melyben az is elhangzott, hogy a szeptemberi előrehozott választásokig szeretne a kormány élén állni.

Heger bejelentette, hogy tárgyalni fog Zuzana Čaputová államfővel a jelenlegi politikai helyzetről. Mint ismeretes, Samuel Vlčan földművelésügyi miniszter csütörtökön felajánlotta lemondását, miután a Smer rámutatott, hogy a Vlčanék családi vállalata 1,4 tized millió eurós támogatást kapott a környezetvédelmi minisztériumtól.

A Hlas párt szerint nem csak Vlčannak, hanem az egész kormánynak mennie kell. „Tiszteletben tartom, amennyiben az államfőnek más lesz a véleménye és végül másképp dönt“ – jelentette ki Heger, aki beismerte, az ország komoly krízisben van.

Viszont egy hivatalnokkormány esetén Heger szerint olyan emberek foglalnák el a miniszteri posztokat, akiket lehet jó szándék vezérelne, ám nem rendelkeznének a szükséges tapasztalatokkal. Zuzana Čaputová a jövő héten jelenti be, hogyan dönt Samuel Vlčan ügyében.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban