Na hlavný obsah

Lemond posztjáról Samuel Vlčan földművelési miniszter

Az OĽaNO által kandidált földművelési és vidékfejlesztési miniszter családi cége 1,4 millió euró állami támogatásban részesült.

Lemond posztjáról Samuel Vlčan földművelési miniszter
Samuel Vlčan (OĽaNO-jelölt) földművelésügyi miniszter Foto: TASR/Pavol Zachar

Samuel Vlčan megbízott földművelési és vidékfejlesztési miniszter (OĽaNO-jelölt) lemond a posztjáról. Távozásának oka, hogy családjának cége 1,4 millió euró állami támogatást kapott. Vlčan csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be a döntését.

Vlčan nem gondolja úgy, hogy törvénysértés történt volna, lemondása ellenére úgy látja, hogy a vállalat a választási kampány és támadások tárgyává vált.

A Napunk hírportál összegzése szerint az elnyert támogatás hulladéklerakó zöldítésére szolgál. A szóban forgó pályázaton csak a Vlčanhoz köthető cég, a Reko Recycling járt sikerrel, a többi hét cég nem. A miniszter cégének megítélt támogatást bírálta az ellenzéki Smer, de a Za ľudí és a Sme rodina is kifogásolta.

Ján Budaj megbízott környezetvédelmi miniszter ezért vizsgálatot rendelt el az ügyben. Ugyanakkor szerinte a Reko Recycling teljesítette a feltételeket a támogatás elnyeréséhez.

Eduard Heger egyelőre nem kommentálta az esetet.

(tasr, napunk, dennikn)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban