Na hlavný obsah

Tavaszi virágvásár és termelői piac Pereden

Második alkalommal szerveztek a hétvégén termelői piacot Pereden, de először volt virágvásár a község szervezésében megtartott rendezvényen.

Tavaszi virágvásár és termelői piac Pereden
Foto: Pered FB

Zilizi Anikó, kultúrreferens, aki az árusok körüli ügyintézésért felelt, az Új Szónak elmondta, hogy a legtöbb árus nem először volt itt, de újakat is megszólítottak. A helyiek közül van itt zöldséges, sajtkészítő, méhész, továbbá üvegfestő, horgolt terítők, virágdíszek, fonott kosarak, patchwork technikával készült lakásdíszek, pékáru, sütemények, szörpök, lekvárok és sok más érdekesség.

A mostani vásárt a helyi Lynx Polgári Társulás kezdeményezésére bababörzével egészítettük ki. A szintén helyi varrónő, Hyde Anikó évek óta foglalkozik a régi ruhák értéknövelő újrahasznosításával, vagyis upcycling-gal, ami azt jelenti, hogy a már nem használt, de jó minőségű ruhákból, anyagokból új ruhadarabokat készít. Volt, aki alkalmi ruhákat hozott a vásárba, amelyeket általában egyszer viseltek a gyerekei.

A második termelői piacot azért nevezték el virágvásárnak, mert tavasszal, a virágültetés időszakában szervezik, mondta Agócs Kőrösi Ildikótól, Pered polgármestere.

(ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban