Na hlavný obsah

Második próbálkozásra sem sikerült megnyitni a rendkívüli parlamenti ülést

Mindössze 64 képviselő volt jelen, vagyis ismét nem volt határozatképes a parlament.

Foto: SITA

Május 2-án, kedden második próbálkozásra sem sikerült megnyitni a rendkívüli parlamenti ülést, amelyen az élelmiszerárak emelkedéséről kellett volna tárgyalniuk a parlamenti képviselőknek. Mindössze 64 képviselő volt jelen, vagyis ismét nem volt határozatképes a parlament.

Május 3-án, szerdán 9 órakor újra megpróbálják megnyitni a következő, 89. ülést. A képviselők kedden félórás szünet után folytatják a 90. rendes ülését.

A rendkívüli parlamenti ülés összehívását az ellenzéki Smer-SD kezdeményezte a Tomáš Taraba körül tömörülő független képviselők támogatásával.

Az ülésen az élelmiszerárakkal kapcsolatos törvényekkel foglalkoznának, emellett azt javasolják, hogy az elsődleges élelmiszer-ipari termelőknek fél évig ne kelljen járulékokat fizetniük az alkalmazottaik után. Ezzel a munkaadók megspórolnák az ezzel kapcsolatos költségek mintegy 25%-át.

A Smer-SD tájákoztatása szerint a javaslatok a párt képviselői, a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők közötti szakmai és politikai vita eredményeként fogalmazódtak meg. A találkozón részt vett Jaroslav Karahuta (Sme rodina), a parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke is.

Az ülésen felkérést intéznek a kormányhoz, hogy ezzel a képviselői javaslattal kapcsolatban nyújtson be gyorsított eljárásra vonatkozó indítványt.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban