Na hlavný obsah

Kiválasztott alacsony jövedelmű háztartások egyszeri támogatásáról tárgyal a kormány

100 euró támogatásban részesülhetnek a nehezebb anyagi körülmények között élő családok.

Foto: SITA

Azok az alacsony jövedelmű háztartások, amelyek tavaly nem kaptak inflációs támogatást, 100 eurós egyszeri támogatásban részesülhetnek. Egyúttal egyes iskoláskorú gyermeket nevelő családok 160 eurós egyszeri támogatást kaphatnak.

Ez a Szlovák Köztársaság Munka-, Szociális és Családügyi Minisztériuma műhelyéből származó kormányrendelet-módosításából következik, amelyről április 26-án, szerdán tárgyal az Eduard Heger megbízott miniszterelnök vezette kabinet.

Május 24-től június 8-ig ideiglenesen visszaállítják az ellenőrzést Szlovákia Ausztriával, Magyarországgal, Lengyelországgal és Csehországgal közös határain, valamint a nemzetközi repülőtereken. Ennek oka a 2023. évi pozsonyi Globsec Fórum és a Hells Angels MC Slovakia motoros klub World Run 2023 elnevezésű rendezvényének biztosítása.

A belügyminisztérium a levéltári iratvédelem területén rendszermegoldások szükségességét hangsúlyozza. A kormány a Szlovák Bányászati ​​Levéltárat is érintő selmecbányai tűzvész kapcsán pótolhatatlan levéltári dokumentumok elvesztésének kockázatára figyelmeztet, rámutatva arra, hogy az ilyen kulturális értékek megsemmisülése felbecsülhetetlen kárt jelent. A levéltárak helyzetéről szóló anyagban, amelyet a kormánynak tudomásul kell vennie, 13 intézkedést javasol a levéltári iratok károsodásának megakadályozására.

A kormánykabinet a külkapcsolati javaslatról is tárgyal. A kabinet mindemellett a Jolsva kritikus levegőminőségi helyzetének megoldására irányuló javaslattal is foglalkozik, ugyanakkor ez utóbbi kormányzati anyag azonban nem hozzáférhető.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban