Na hlavný obsah

Elutasította az eljárás újbóli megnyitására irányuló kérelmet Basternák László meggyilkolása ügyében a Specializált Büntetőbíróság

Štefan Kaluz egy sörétes puskával lőtte le Ógyalla volt polgármesterét, Basternák Lászlót.

Štefan Kaluz (k).
Foto: SITA

Április 18-án, kedden a bazini Specializált Büntetőbíróság elutasította Štefan Kaluz kérelmét, hogy engedélyezzék az eljárás újraindítását Basternák László, Ógyalla volt polgármesterének meggyilkolása ügyében. Tettéért Kaluz 25 éves börtönbüntetését tölti. A döntés nem jogerős.

A Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa megállapította, hogy az eljárás megújításának engedélyezéséhez nem teljesültek a jogszabályi feltételek.

„A bíróság döntése nem jogerős, mert az elítélt fellebbezett ellene, amiről a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bírósága fog dönteni“ – tájékoztatott az ŠTS szóvivője, Katarína Kudjáková.

Basternák László 2010-es meggyilkolását állítólag Roman Ostružlík rendelte meg, Alena Zsuzsová pedig közvetítette azt. Mindketten 21 éves börtönbüntetésüket töltik.

Štefan Kaluz egy sörétes puskával lőtte le Ógyalla volt polgármesterét, Basternák Lászlót. Miután az elkövető elfutott, Basternák fia legálisan tartott fegyveréből több lövést adott le Kaluzra, amelyből az egyik megsebesítette Kaluz könyökét.

Kaluzt életfogytiglani börtönbüntetés fenyegette. A vádlottat nemcsak szándékos emberöléssel, hanem illegális fegyverkezéssel is vádolták. A per újratárgyalását 2013 nyarán kérelmezte.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban