Na hlavný obsah

Becík: Több tízezer tonna szennyezett ukrán gabona van Szlovákiában

A Hlas-SD kikéri az adatokat, hogy hány tonna lisztet és gabonát hoztak be az elmúlt évekből Ukrajnából.

Becík: Több tízezer tonna szennyezett ukrán gabona van Szlovákiában
Branislav Becík, a Hlas-SD elnökségi tagja. Foto: TASR

Szlovákiába több ezer tonna szennyezett gabona érkezett Ukrajnából, amely nem felel meg a higiéniai előírásoknak – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Branislav Becík, a Hlas-SD elnökségi tagja, Nyitra megye elnöke.

„Egyszerűen fogalmazva ez azt jelenti, hogy több millió kilónyi szennyezett liszt van az országban” – tette hozzá Becík, és megjegyezte, hogy ezek nem hivatalos információk. Ezért a Hlas-SD kikéri az adatokat, hogy hány tonna liszt és gabona lett behozva az elmúlt évben Ukrajnából, hány tonnát ellenőriztek, hová jutott a szennyezett lisztből, és az emberek hogyan értesülhetnek arról, hogy szennyezett lisztjük van otthon. „Ezek olyan alapvető kérdések, amelyekre mindenki tudni akarja a választ” – folytatta Becík.

A földművelési minisztérium azzal reagált Becík kijelentésére, hogy éppen most fogadták el a lakosság egészségének védelmére, valamint a vállalkozói környezet ukrajnai dömpingárakkal szembeni megvédésére hozott intézkedéseket. „Becík úr és a politikai indíttatású nyilatkozatai nem szerepelnek a minisztérium prioritásai között” – tette hozzá a tárca.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban