Na hlavný obsah

Heger: Hét kórházzal kötnek szerződést a kórházak felújítása kapcsán

Eduard Heger megbízott kormányfő ugyanakkor nem zárta ki, hogy más kórházak is megkaphatják a pénzt, a helyreállítási terv eredetileg a mentőszolgálat járműparkjának korszerűsítésére szánt forrásaiból.

Eduard Heger
Foto: TASR

Egyelőre 7 kórházzal kötnek szerződést a helyreállítási terv a kórházak felújítására szánt forrásösszegeinek lehívása céljából. A csacai kórház pályázatának elbírálása még folyamatban van – derül ki Eduard Heger megbízott miniszterelnök a kormány április 12-i, szerdai ülését követő nyilatkozatából. Eredetileg 8 kórháznak kellett volna támogatást kapnia.

„A nyilvánosságra hozott 8 kórházból megerősítjük, hogy 7 szerepel a listán. Az egyik még ellenőrzés alatt áll, és ez a csacai kórház, ahol alaposabban meg kell vizsgálnunk bizonyos az időpontokkal kapcsolatos információkat“ – magyarázta Heger, hozzátéve, hogy a felülvizsgálatot követően kihirdeti az eredményeket. Megerősítette, hogy a 7 kiválasztott kórházzal szerződést kötnek.

„A jövő hét folyamán az egészet előkészítjük” – tette hozzá Michal Palkovič egészségügyi államtitkár.

Eduard Heger megbízott kormányfő ugyanakkor nem zárta ki, hogy más kórházak is megkaphatják a pénzt, a helyreállítási terv eredetileg a mentőszolgálat járműparkjának korszerűsítésére szánt forrásaiból. Még márciusban jelentette be, hogy átcsoportosítják a kórházszektorba.

„Ha más kórházról is döntünk, az külön kommunikáljuk. Ezt az információt május közepéig közölni szeretnénk“ – mondta.

Eredetileg összesen 8, a poprádi, a lőcsei, az iglói, a bártfai, a szakolcai, a zólyomi, a csacai és a bajmóci kórház kapott volna pénzügyi támogatást nagyberuházási tervezetekre a helyreállítási tervből. Vladimír Lengvarský tárcavezető távozása után azonban Heger a vonatkozó pályázat felülvizsgálatát rendelte el.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban