Na hlavný obsah

Bejegyeztetését kérvényezte Dzurinda pártja, a Modrí – Európske Slovensko

Bejegyeztetését kérte az alakulófélben lévő Modrí - Európske Slovensko, amely 12 861 összegyűjtött állampolgári aláírást adott át a belügyminisztériumnak - tájékoztatott április 6-án, csütörtökön a pártot alapító ex-miniszterelnök, Mikuláš Dzurinda.

Foto: TASR

A ”kékek” érdekeltek az egyesülésben, de a párt neve képviselői szerint nem változik.

„Az ideológia és program tekintetében hasonlatos jobbközép politikai színtér töredezett“ – jelentette ki a Modrí – Európske Slovensko alapító korábbi miniszterelnök, Mikuláš Dzurinda.

„Nyitottak vagyunk minden komoly vitára, hogy a programjukat és ideológiájukat tekintve egymáshoz közel álló politikai formációk minél szorosabban vágjanak neki a választásoknak“ – fogalmazott Dzurinda.

„Szívesen találkozom minden jóakaratú emberrel, aki hasonlóan gondolkodik, mint mi mindannyian“ – válaszolta Dzurinda arra a kérdésre, hogy kész-e tárgyalni Eduard Heger megbízott miniszterelnökkel, a közelmúltban alakult Demokrati vezetőjével.

A párt hozzá kíván járulni a társadalmi légkör pozitív változásához és olyan megoldásokhoz, amelyek a polgárok számára hasznot és elégedettséget hoznak. Dzurinda elmondta, hogy a csaknem 13 ezer aláírást egy hónap alatt sikerült összegyűjteniük. A párt alakuló kongresszusra készül, amelyet Kassán terveznek tető alá hozni, egyúttal tisztázva a pártvezetői kérdést.

„Azt teszem, amiben ez a csapat megegyezik, de az ambícióimról ne beszéljünk“ – reagált Dzurinda arra, hogy szándékában áll-e vezetni a pártot. A párt struktúrák kiépítését tervezi, nem akarnak egy „Kft-hez” hasonlítani. Dzurinda még március elején kifejtette: konzervatív-liberális típusú jobbközép párt akarnak lenni.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban