Na hlavný obsah

Pellegrini: A kormányfő adjon támogatást az élelmiszer-sivatagban élőknek

A Hlas-SD felszólította Eduard Heger megbízott kormányfőt és pénzügyminisztert, hogy az államkasszából különítsen el pénzt az úgynevezett „élelmiszer-sivatagokban élők megmentésére” – jelentette ki a párt szóvivője, Patrícia Medveď Macíková.

Peter Pellegrini
Foto: TASR

„Három év alatt sem segített ez a kormány azoknak, akik olyan településen élnek, ahol nincs bolt. Szlovákiában több mint 100 élelmiszer-sivatag van, és 300 ezer ember van veszélyben, mert reggel nem tudják megvenni az alapélelmiszereket” – mondta Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke.

A kormány szégyenének nevezte, hogy ezzel a súlyos kérdéssel három éven keresztül nem törődött.

„Felszólítom Eduard Hegert, hogy ebben a válságos helyzetben sürgősen kezdjen foglalkozni a szlovákiai élelmiszer-sivatagokkal, és a kormányfő tartalékalapjából különítsen el 400 ezer eurót mozgóárusok működtetésére” – jelentette ki Pellegrini.

Michal Kaliňák, a párt önkormányzati szakértője szerint Hegernek kötelessége lenne többet foglalkozni a hazai lakosság szükségleteivel, és kevesebbet a világ bajaival Brüsszelben.

„A kormány szégyene élelmiszer nélkül hagyni Szlovákia állampolgárait a 21. században, ezért leadtam Hegernek a kormányhivatal iktatójában az érintett települések listáját és a térképet, hogy hol találja meg őket” – tette hozzá Kaliňák.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban