Na hlavný obsah

Hegerrel és Majerskývel tárgyal a demokraták és a KDH egyesülését szorgalmazó Šeliga

Politikai jövőjéről tárgyal Eduard Heger megbízott miniszterelnökkel, a közelmúltban alakult Demokrati elnökével, valamint a parlamenten kívüli KDH vezetőjével, Milan Majerskývel a Za ľudí pártot elhagyó Juraj Šeliga, aki a Demokrati és a KDH közös választási jelöltlistájának látja értelmét.

Juraj Šeliga.
Foto: TASR

„Nem titok, hogy Heger úrral vagy Majerský úrral és az egyes párttagokkal kommunikálunk. Az én pozícióm nem lényeges. Az a fontos, hogy Szlovákia szempontjából mi lesz az eredménye „ – mondta a TASR hírügynökségnek Šeliga, miután elhagyta a Za ľudí pártot.

Šeliga választási együttműködést szeretne a KDH és a Demokrati között. Állítása szerint egy ilyen lépés helyességét felmérések is alátámasztják.

„Készen állok minden tőlem telhetőt megtenni annak érdekében, hogy ezeket a hangokat a pártközpontok és a vezetők is meghallják. Egy esetleges 15 százalékos választási eredmény esélyt adna egy reformpárti kormány megalakítására a Smer, a Hlas és a szélsőségesek nélkül . Ez nagy dolog, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk“ – jelentette ki Šeliga.

Šeliga április 3-án, hétfőn jelentette be távozását Za ľudíból párttársával, Jana Žitňanskával egyetemben. Hogy folytatja-e politikai pályafutását, húsvét után akarja bejelenteni. Távozása kapcsán Žitňanská megjegyezte, politikai jövőjét nem az OĽaNO-hoz való közeledésben látja, ugyanakkor nem kívánja útját állni az így érző kollégáknak.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban