Na hlavný obsah

Donald Trump már New Yorkban van, közép-európai idő szerint este nyolckor áll bíróság elé

"Boszorkányüldözésnek" nevezte az ellene indult büntetőeljárás a volt elnök.

Donald Trump már New Yorkban van, közép-európai idő szerint este nyolckor áll bíróság elé
Donald Trump Foto: TASR/AP

„Boszorkányüldözés” – írta ki Donald Trump volt amerikai elnök platformjára, mielőtt elindult volna floridai otthonából New Yorkba, ahol közép-európai idő szerint kedd este nyolckor fog bíróság elé állni, ahol meghallhatja az ellene felhozott vádakat – írja a BBC.

A manhattani speciális esküdtszék múlt csütörtökön döntött úgy, hogy már rendelkezésre áll elegendő bizonyíték ahhoz, hogy vádat lehessen emelni Trump ellen. A gyanú szerint a volt elnök üzleti dokumentumokat hamisított meg annak érdekében, hogy eltitkolja: 130 ezer dollárt fizetett a 2016-os kampány hajrájában Stormy Daniels pornósztárnak, hogy az hallgasson korábbi szexuális kapcsolatukról.

A hallgatási pénzről szóló megállapodások nem törvénytelenek, de a manhattani ügyészség vizsgálja, hogy a kifizetéssel kapcsolatban meghamisították-e az üzleti feljegyzéseket. Egyes források szerint mintegy harminc, üzleti csalással kapcsolatos vádpont szerepel a Trump elleni vádiratban, ami nem nyilvános. A 76 éves Trump az első volt amerikai elnök, aki ellen büntetőeljárás indul.

(hvg.hu)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban