Na hlavný obsah

Raši: 600 millió euróról állítottunk ki számlát Remišovának

A parlamenten kívüli Hlas-SD 600 millió eurós számlát állított ki Veronika Remišová megbízott beruházási, regiófejlesztési és informatizációs miniszternek a megvalósítatlan informatizációs projektek kapcsán.

Richard Raši
Foto: TASR

A parlamenten kívüli Hlas-SD 600 millió eurós számlát állított ki Veronika Remišová (Za ľudí) ideiglenesen kinevezett beruházási, regiófejlesztési és informatizációs miniszternek – tájékoztattak március 20-án, hétfőn a Hlas-SD párt képviselői.

„Egykori államtitkára szerint csak az általa végre nem hajtott informatizációs projektek révén ilyen összegtől fosztotta meg Szlovákia polgárait és a szlovák gazdaságot „ – mondta a Hlas-SD alelnöke Richard Raši.

A problémára a Hlas-SD képviselőinek elmondása szerint a tárca volt államtitkára, Marek Antal mutatott rá.

„Amikor a minisztériumhoz kerültünk, olyan 700 millió eurós uniós projekteket találtunk, amelyeket még elődeink készítettek elő. Teljesítésük ma mindössze 100 millió euró körüli. Mindeközben az év végéig el kell készülniük, ellenkező esetben elvesznek. Azt mondtam, menjünk támogassuk és indítsuk el ezeket a tervezeteket” – idézte az ex-államtitkárt Richard Raši.

Raši szerint az előkészített projektek beindításának elmaradása a megbízott beruházási miniszter, Veronika Remišová súlyos vezetői kudarca.

„A 600 millió eurós összeg csak az informatizációs projektekre vonatkozik, Szlovákiát azonban annak valós veszélye fenyegeti, hogy megközelítőleg 5 milliárd eurótól esik el” – mutatott rá a képviselő.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban