Na hlavný obsah

Trnka továbbra is ártatlannak vallja magát

Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke szerint nincs ellene bizonyíték, és védekezni fog az ellene felhozott vádakkal szemben, míg tisztára nem mossa magát.

Trnka továbbra is ártatlannak vallja magát
Rastislav Trnka Foto: TASR

A megyeelnök az ártatlanság vélelmére hivatkozva a funkciójáról sem hajlandó lemondani. Jövő hétfőn a Legfelsőbb Bírósághoz fordul. A testület az ügyész fellebbezéséről dönt, amelyet a Speciális Büntetőbíróság azon határozata ellen nyújtott be, amely visszautasította Trnka előzetes letartóztatásba helyezését.

Trnkát a Valentín-ügy kapcsán vették őrizetbe, közbeszerzési csalás miatt indult ellene eljárás, és azzal gyanúsítják, hogy manipulálta a helyi közútkezelő számára vásárolt teherautókra és a világjárvány idején használt hőmérőkre kiírt versenypályázatot.

A bazini Specializált Büntetőbíróság vasárnapi döntése értelmében Trnka szabadlábon védekezhet. Keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, az ügyészség és az irat egyetlen érve a közútkezelő vállalat dolgozójának nyilatkozata a teherautók vásárlásával összefüggésben. A gyanú szerint kétszeresen túlárazva vásároltak hőmérőket a megye számára, négy teherautóért pedig összesen 1,3 millió eurót fizettek ki, ami 400 ezer eurós túlszámlázást jelent.

. „Ez az egyetlen vádpont ellenem, amit az útkezelőség egy volt alkalmazottjának vallomására épített az ügyészség, de az a beszerzés, amiről az illető beszélt, soha nem volt tervben, és nem is történt meg“

– mondta Trnka.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban