Na hlavný obsah

Meghosszabbították a menekültek elszállásolása után járó támogatás kifizetését

A támogatás összege továbbra is tíz euró marad. A belügyminiszter szerint továbbra is ez a leghatékonyabb módja a menekültek megsegítésének.

Meghosszabbították a menekültek elszállásolása után járó támogatás kifizetését
Az ukrajnai háború elől menekültek számára kialakított szállás Szliácsban (Sliač). Foto: TASR

Május 31-ig meghosszabbították a menekültek elszállásolása után járó támogatás kifizetését – döntött szerdán a kormány. A támogatás változatlan marad – összege továbbra is tíz euró egy menekült után, éjszakánként, illetve öt euró a 15 év alatti gyerekek után.

„Még mindig ez a leghatékonyabb módja a menekültek megsegítésének, a társadalomba való beilleszkedésük elősegítésének. Ezzel a támogatással egyúttal Szlovákia lakosainak is segítünk, akiknek egyes területeken egyébként gondot okozna az ingatlanuk bérbe adása“ – mondta Roman Mikulec (OĽANO) megbízott belügyminiszter.

2022 tavaszához képest hónapról hónapra csökken az elszállásolt menekültek száma, ezzel együtt a szállásadók száma is. A csökkenés összefügg azzal, hogy sok menekült visszatér Ukrajnába, vagy más országba megy tovább, illetve igyekszik saját otthont teremteni. Ideiglenes menedékért 2024. március 4-ig lehet folyamodni Szlovákiában.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban