Na hlavný obsah

A Sme Rodina továbbra is kiáll az előrehozott választások júniusi időpontja mellett

A párt elnöke, Boris Kollár szerint Eduard Heger megbízott miniszterelnök OĽaNO-ból való távozása esetén is maradjon a pozíciójában.

A Sme Rodina továbbra is kiáll az előrehozott választások júniusi időpontja mellett
Boris Kollár Foto: TASR

A Sme Rodnia konzervatív párt továbbra is kedvezőbbnek tartaná az előrehozott választások júniusi időpontját – nyilatkozta Boris Kollár pártelnök. Ennek ellenére támogatják a várható, szeptemberi időpontot is és csak akkor kezdeményeznének szavazást a dátum megváltoztatásáról, ha ezt az OĽaNO képviselői is támogatnák.

Kollár emellett azt tanácsolta Eduard Heger megbízott miniszterelnöknek, hogy minél előbb hozzon döntést azzal kapcsolatban maradna-e az OĽaNO párt képviselője. Ezzel kapcsolatban hozzátette, szerinte az lenne a legjobb, ha Heger még az OĽaNO-ból való távozása esetén is miniszterelnök maradna az előrehozott választásokig.

Időközben az OĽANO képviselői bejelentették, lezártnak tekintik a témát, így nem is kívánnak egy lehetséges módodsított dátummal foglalkozni, az SaS liberális párt képviselői szintén így nyilatkoztak. A parlament ugyan megszavazta a szeptember 30.-i dátumot, tekintettel azonban arra, hogy a megbízott kormánynak korlátozottak a jogkörei, több ellenzéki párt, közülük leginkább a Rober Fico által vezetett Smer többször is felhozta már a választások lehetséges korábbi dátumának témáját.

(denník, tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban