Na hlavný obsah

Krajniak: Idén és jövőre is több változás jön a II. nyugdíjpillérben

Az öregséginyugdíj-előtakarékosságról szóló törvény módosítása megváltoztatja a II. nyugdíjpillér működését. Számos alapvető változást hoz díjkorrekció, az alapértelmezett befektetési stratégia bevezetése, valamint a II. pillérbe való automatikus belépés formájában.

Milan Krajniak
Foto: TASR

Az öregséginyugdíj-előtakarékosságról szóló törvény módosítása megváltoztatja a második nyugdíjpillér működését. Számos alapvető változást hoz díjkorrekció, az alapértelmezett befektetési stratégia bevezetése, valamint az említett pillérbe való automatikus belépés formájában.

A módosítások célja hozzájárulni az időskori anyagi biztonság mértékének növeléséhez – közölte február 9-i, csütörtöki sajtótájékoztatóján Milan Krajniak (Sme rodina) megbízott munka-, szociális és családügyi miniszter.

A második nyugdíjpillérben esedékes módosítások fokozatosan lépnek életbe. Január eleje óta így több új egyéni garanciavállalás, az elfogadólevelek törlése és a felszámolt díjak általános mértékének csökkentése jelent meg.

A második pillérben további változásokra május elején kerül majd sor. Ezek közé tartozik az automatikus belépés a második pillérbe és az alapértelmezett befektetési stratégia – mondta Krajniak.

Hozzátette, 2024 elejétől az említett pillérben is lesznek változások. Nevezetesen az új kifizetési szakasz, az önkéntes befizetések adókedvezményének újbóli bevezetése, illetve az adott nyugdíj korlátlan összegű felvétele.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban