Na hlavný obsah

Erasmus+: lemondtak a miniszterek az egyetemi kuratóriumok éléről Magyarországon

Február 15-i hatállyal lemondtak a miniszterek az egyetemi kuratóriumok éléről Magyarországon. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, elvárják, hogy minden kormányzati tisztviselő hasonlóképpen járjon el.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületébent 2023. február 9-én.
Foto: MTI/Illyés Tibor

A magyar kormány szerdai ülésének végén Varga Judit, Lantos Csaba, Lázár János, Varga Mihály, Nagy István, Szijjártó Péter és Navracsics Tibor miniszter bejelentette, hogy február 15-től nem folytatja tevékenységét az egyetemi vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaiban – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető magyar miniszter február 9-i, csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Gulyás közölte: „azt várjuk továbbá, hogy minden kormányzati tisztviselő járjon el így”, tehát ez vonatkozik az államtitkárokra, helyettes államtitkárokra, közigazgatási államtitkárokra, miniszteri biztosokra, kormánybiztosokra.

Gulyás Gergely azt mondta: a magyar kormány eddig is kész volt arra, hogy olyan észszerű kompromisszumokat kössön az Európai unióval, amelyek nem sértik Magyarország érdekeit.

Az ügy az Erazmus+ programmal kapcsolatos.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban