Na hlavný obsah

Az államfő köszönetet mondott Miloš Zeman munkájáért

Voltak olyan területek, amikkel kapcsolatban eltért a véleményünk, de ismerettségünk az első pillanattól fogva nyitottságon és kölcsönös tiszteleten alapult - mondta Zuzana Čaputová köztársasági elnök Miloš Zeman leköszönő cseh államfővel kapcsolatban.

Miloš Zeman (b) és Zuzana Čaputová (j) 2023. február 7-én.
Foto: SITA

Zuzana Čaputová köztársasági elnök február 7-én, kedden megköszönte leköszönő cseh kollégájának Miloš Zemannak az eddig tanúsított kölcsönös tiszteletet és párbeszédet.

Voltak olyan területek, amikkel kapcsolatban eltért a véleményünk, de ismerettségünk az első pillanattól fogva nyitottságon és kölcsönös tiszteleten alapult – nyilatkozta Čaputová.

Zeman leginkább a szlovák köztársasági elnök emberségét emelte ki, hozzátéve, hogy amikor más politikusok segítségére nem számíthatott, ő még betegsége idején is meglátogatta.

A leköszönő cseh elnök a keddi nap folyamán Andrej Kiska és Rudolf Schuster korábbi szlovák államfőkkel is találkozik. Hazautazása előtt tervei szerint Eduard Heger megbízott miniszterelnökkel, Peter Pellegrini szociáldemokrata politikussal és Boris Kollár házelnökkel is találkozik.

(denníkN)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban