Na hlavný obsah

Többen is készek segíteni a török-szír határ közelében történt földrengés károsultjainak

Ukrajna és az Európai Unió is kész segítséget nyújtani a Törökország és Szíria határán történt földmozgás károsultjainak. Időközben már úton Törökország felé a holland és román mentőcsapatok.

Foto: TASR/AP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök február 6-i, hétfői közleménye szerint Ukrajna kész segítséget nyújtani a Törökország délkeleti felén történt földrengés károsultjainak – tudjuk meg a The Guardian hírei alapján.

Ilyen nehéz helyzetben kiállunk török barátaink mellett és készek vagyunk segítséget nyújtani a rászorulóknak – olvasható Zelenszkij közösségi oldalára írt bejegyzésében.

Bulgáriából, Csehországból, Franciaországból, Görögországból, Hollandiából, Horvátországból, Máltáról, Magyarországról, Lengyelországból és Romániából már elindultak csapatok, hogy segítsenek a leginkább érintett területeken dolgozó mentősöknek. Emellett Szlovákia, Spanyolország és Olaszország is felajánlott mentőcsapatokat Törökországnak.

Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Josep Borrell bejelentette, az Unió felkészült a földrengés károsultjainak megsegítésére.

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy az EU Veszélyhelyzet-reagálási Koordinációs Központja közvetlen kapcsolatban áll a török ​​hatóságokkal, hogy szükség esetén koordinálják a további támogatást.

(DenníkN, TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban