Na hlavný obsah

Vádat emeltek Marian Kočnerrel szemben a Five Star Residence-ügyben

Az ügyész hűtlen kezelés különösen súlyos bűncselekménye, valamint adó- és biztosítási csalás bűntette elkövetésének gyanújával emelt vádat Marian Kočnerrel szemben a Five Star Residence-ügyben.

Marian Kočner
Foto: TASR

A Pozsonyi Kerületi Ügyészség (BKP) ügyésze januárban vádat emelt Marian Kočner üzletember ellen a Five Star Residence lakókomplexum ügyében – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Pozsonyi Kerületi Ügyészség szóvivője, Juraj Chylo ügyész.

Az ügyész hűtlen kezelés különösen súlyos bűncselekménye, valamint adó- és biztosítási csalás bűntette elkövetésének gyanújával emelt vádat. A bűncselekmények a Five Star Residence lakókomplexumban lévő ingatlanok átruházásával kapcsolatosak.

„Az ügyész azt rója fel a vádlottnak, hogy idegen vagyon kezelésében vállalt fontos kötelessége megszegésével több mint 1,8 millió eurós kárt okozott a károsult gazdasági társaságnak, az adócsalással pedig 370 ezer eurót meghaladó kárt okozott a Szlovák Köztársaság állami költségvetésének“ – részletezte Juraj Chylo.

Marian Kočner 19 éves börtönbüntetését tölti a Markíza televízióval kapcsolatos váltóhamisitási ügyben. Mindemellett Ján Kuciak újságíró meggyilkolása és az ügyészgyilkosságok előkészítése ügyében is vád alatt ál.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban