Na hlavný obsah

Január 31-én szavaz a parlament a választási ciklus lerövidítéséről

A javaslat szerint szeptember 30-án kerülne sor az előrehozott parlamenti választásokra. A Smer-SD május 27-i, a Hlas-SD június 24-i időpontot javasol. A Sme rodina ez utóbbi két időpontot is kész megszavazni.

A parlament ülésterme
Foto: TASR

Január 26-án, csütörtökön késő délután véget ért a parlamentben a választási ciklus lerövidítéséről szóló vita. A javaslatról, mely szerint szeptember 30-án kerüljön sor az előrehozott parlamenti választásokra, a január 31-én, kedden 17 órakor szavaznak a képviselők.

Az alkotmánymódosító javaslat megszavazásához legalább 90 parlamenti képviselő támogatása szükséges.

A vita során Milan Vetrák (OĽaNO) a parlament alkotmányjogi bizottságának elnöke azt üzente az ellenzéknek, hogy felejtse el a választások korábbi időpontját, mert mint mondta, a jelenlegi és a volt koalíciós pártok a szeptember végi kompromisszumos időpontban egyeztek meg.

A csütörtöki nap folyamán két módosító javaslat is bekerült a határozathoz. Az első javaslat alapján a Smer-SD május 27-én, a másik alapján, amelyet a Hlas-SD szorgalmazott, június 24-én kerülne sor az előrehozott választásokra. A Sme rodina már jelezte, hogy ezekre az időpontokra is igennel fog szavazni.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban