Na hlavný obsah

Boris Kollár nem zárja ki az együttműködést a Kék koalícióval

A Sme rodina elnöke hangsúlyozta, hogy minden választás előtt alakulnak új politikai pártok.

Boris Kollár nem zárja ki az együttműködést a Kék koalícióval
Boris Kollár Foto: TASR/Jaroslav Novák

Boris Kollár, a Sme rodina párt elnöke elképzelhetőnek tartja az együttműködést Mikuláš Dzurinda új pártjával, a Kék koalícióval.

„Úgy gondolom, hogy ez teljesen rendben van. Minden választás előtt jönnek létre új politikai szubjektumok“ – mondta Boris Kollár.

„Elfogadom. Demokrácia van, szorítok neki. Bízom benne, hogy ha olyan pártok alakulnak, amelyek valami mást kínálnak, mint a többi, akkor az embereknek nagyobb lesz a választási lehetősége” – tette hozzá Kollár.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy szerinte a Kék koalíció valójában nem új szubjektum, mivel a Spolu párt átnevezésével jött létre. Dzurinda elmondása alapján azért döntöttek a Spolu párt átnevezése mellett, mivel előrehozott választások lesznek, vagyis nem lett volna idejük aláírásokat gyűjteni egy ténylegesen új párt létrehozásához.

A Kék koalíciót pénteken mutatták be liberális-konzervatív politikai kezdeményesként. Az alapítók szerint Szlovákiának új impulzusra volt szüksége, amely áthidalja a konzervatívok és liberálisok közötti szakadékot.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban