Na hlavný obsah

Az SaS szerint időpocsékolás Eduard Heger javaslata

Sulík kijelentette, hogy készek lettek volna a tárgyalásra, de megbízhatatlannak tartják az OĽaNO pártját és a miniszterelnök legitimitását.

Az SaS szerint időpocsékolás Eduard Heger javaslata
Foto: TASR

Az ellenzéki SaS párt képviselői úgy gondolják, időpocsékolás Eduard Hegertől, hogy 76 képviselőt akar találni egy új kormányalakításhoz, éppen ezért nem is támogatják a törekvéseit. A párt jelenleg a szeptemberben megtartott előrehozott választásokat tartja a legjobb megoldásnak a jelenlegi helyzetre.

„Készek lettünk volna tárgyalni, de a mai napig nem tudjuk ki az OĽaNO igazi vezetője, így pedig, hogy Eduard Heger lehet távozik is a pártból sem ereje, sem legitimitása nem lesz az új kormány kialakításához“ – közölte Richard Sulík pártelnök, aki azt is kiemelte, a Sme Rodina korábbi kormánykoalíciós párt sem támogatja Heger elképzelését, így pedig Igor Matovičra kellene támaszodnia, aki szintén nem biztos döntésében.

Az SaS alelnöke, Branislav Gröhling úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, „újra kell osztani a lapokat, a pártoknak újra esélyt kell adni, hogy megküzdjenek a választók szavazataiért“.

Eduard Heger keddi sajtótájékoztatóján időközben bejelentette, befejezettnek tart minden, új kormányalakításra irányuló törekvést, ugyanis nem tudott összegyűjteni elég támogatót. Emellett azt is elmondta, az előrehozott választásokról holnap tartanak majd tárgyalást a korábbi koalíciós pártokkal.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban