Na hlavný obsah

Éles ellentétek az OĽaNO-n belül?

Lapértesülés szerint az OĽaNO két táborra, az Eduard Heger vezette frakcióra és Igor Matovič követőire szakadt.

Igor Matovič és Eduard Heger 2022. december 14-én.
Foto: TASR

Miközben az ügyvezető miniszterelnök, Eduard Heger 76 parlamenti képviselő megnyerésén dolgozik ahhoz, hogy bizalmat szavazzanak az újraalkotott kormányának, a miniszterelnök mögött álló politikai mozgalmon, az OĽaNO-n belüli éles ellentétekről érkeznek hírek.

A Denník N arról ír, az OĽaNO két táborra, az Eduard Heger vezette frakcióra és Igor Matovič követőire szakadt.

Heger és a mozgalom néhány jelentősebb képviselője, úgymint Jaroslav Naď védelmi miniszter a lap információi szerint azt követelik, Matovič mondjon le az OĽaNO vezetői tisztségéről. Ha erre nem kerül sor, akkor ők távoznak.

Gyimesi György, az OĽaNO parlamenti képviselője a lapnak ugyanakkor arról beszélt, egyáltalán nem olyan éles a helyzet a két szárny között, de megerősítette, hogy Heger és Matovič különbözőképpen látja az OĽaNO jövőjét.

A Heger- és a Matovič-szárny közötti ellentét elvben az OĽaNO már régebb óta tervezett közgyűlésén oldódhat fel, ahol akár új pártelnököt is választhatnak.

Az OĽaNO-n belüli feszültség nem befolyásolja Hegernek azon törekvését, hogy január végéig megszerezze 76 parlamenti képviselő voksát ahhoz, hogy bizalmat szavazzon az átalakított kabinetnek.

(DenníkN, TASR, Markíza, ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban